Language

Tabi-Sake Hagi

旅酒「萩」
Hagi -Yamaguchi-

Hagi, Yamaguchi wilayah, adalah sebuah bandar sejarah. Dari akhir Shogunate tempoh Meiji itu, Shokason Cram Sekolah dilepaskan ramai orang yang melahirkan masa depan Jepun, dan banyak resort pelancongan yang lain wujud. alam semula jadi yang kaya dan bahan-bahan yang banyak. Sila menikmati tarikan di Hagi bersama-sama dengan menyentuh sejarah Hagi.

醸造元 :Yamaguchi Prefecture in 1901 founded Iwasaki Shuzo Co., Ltd.
種類  :Junmai Ginjo sake
度数  :16%-17%

コメント:Ia Junmai ginjo menggunakan wilayah sendiri beras sake "Tapak drop."
Ia aroma berwarna-warni dan kaya dan kemanisan yang elegan telah minum minuman yang menyegarkan.

Discovery

to be prepared

城跡ながお
住所
山口県萩市堀内83‐27
電話番号
0838-25-3892
営業時間
9:00~17:00
地図を見る
松陰神社 売店
住所
山口県萩市椿東1537(松陰神社境内)
電話番号
0838-22-1800
営業時間
8:00~17:00
地図を見る
萩本陣(売店)
住所
山口県萩市椿東385-8
電話番号
0838-25-0385
営業時間
地図を見る
萩の宿 常茂恵
住所
山口県萩市土原弘法寺 608-53 山口県萩市土原弘法寺 608-53 山口県萩市土原弘法寺 608-53
電話番号
0838-22-0150
営業時間
地図を見る

Attractions of The Tabisake Hagi

Hagi terkenal dengan pelbagai resort pelancong seperti Hagi istana, bandar istana, Shokason Cram Sekolah, dan Tempat Suci Shoin. Bermula dengan bandar istana Hagi dan Cram Sekolah Shokason, terdapat banyak warisan dunia lain seperti Hagihansharo, Ebisu Gahana Shipyard, dan Ohitayama-Tatara Iron Works. Orang ramai boleh mengetahui sejarah Jepun Besi berfungsi, membina kapal, dan industri arang batu yang meningkat ekonomi Jepun. Juga, bukan sahaja sejarah dan budaya, tetapi juga makanan yang menggunakan bahan-bahan dari Lautan Jepun, mata air panas dan banyak tarikan lain boleh didapati.

Pekan istana Hagi adalah salah satu daripada banyak bandar-bandar istana yang terkenal. Masih terdapat kedai-kedai dan jalan-jalan yang wujud dari zaman Edo dan ia terkenal kerana dapat berjalan bandar dengan melihat satu peta lama. Bandar ini adalah rata dan banyak bangunan bersejarah dikumpulkan di satu tempat supaya ia adalah mudah untuk berjalan di sekitar bandar. Kediaman samurai dan dinding kotoran baki ciri-ciri dari masa lalu, sehingga orang dapat merasa seolah-olah mereka telah diangkut melalui masa.

Shokason Cram Sekolah Shokason Cram Sekolah adalah tempat pelancongan yang terkenal dengan Shoin Yoshida menjadi presiden. Shoin Yoshida dalam mengambil ramai pelajar tanpa pengasingan, dan terkenal dengan mendidik Hirobumi Ito dan shinsaku Takasugi. Shokason Cram Sekolah ini mempunyai ciri-fiturnya baki dari masa itu dengan membaiki dan memuji sejarah dan kemuliaan Shoin Yoshida.

Shrine Shoin Makam Shoin dibina untuk mendewa-dewakan Shoin Yoshida. Di tempat suci, terdapat mesej yang ditinggalkan oleh beliau kepada ibu bapa dan orang yang disayangi. Dalam bidang kuil, terdapat banyak tempat-tempat didaftarkan sebagai warisan dunia seperti Sekolah Cram, kediaman, dan muzium sejarah yang ramai orang boleh mengalami hayatnya.>

Tabisake Hagi diperbuat daripada yamadanishiki, sejenis beras yang dibuat dalam wilayah Yamaguchi, air dari sungai Abu, dan oleh pekerja mahir dalam pembuatan bir sake. Sila menikmati minuman ketika ke Hagi.